Vacature algemeen jurist | advies jurist (vaste positie) - ingevuld

Waar is deze leuke functie?

De gemeente is een bruisende, veelzijdige Hanzestad met > 100.000 inwoners. Deze inwoners zijn creatieve studenten, inventieve ondernemers, vrijdenkers en heel veel andere burgers. Hier geloven we dat het leven beter wordt als we samen werken en samen optrekken. De bundeling van onze kennis, handelsgeest en creativiteit maakt van deze stad een diverse stad. Vanuit de gemeente willen we werken aan het verder bouwen aan een sterk netwerk. De gemeente ligt centraal in Overijssel en is door haar goede landelijke bereikbaarheid een centrale speler in de regio.

Het gaat goed met de stad en daar zijn we trots op. De ambtelijke organisatie van de  gemeente groeit toe naar een compacte en wendbare organisatie om in een veranderende samenleving het bruisende middelpunt te zijn en te blijven. Wij kijken waar de energie en dynamiek zit in de stad en sluiten daar bij aan. Ook andere partijen dagen wij uit om samen met ons te investeren in deze bijzondere stad

De gemeente promoot het gastvrij zijn. We geven ruimte aan initiatieven en denken in kansen. Dat doen we ook bij de afdeling Juridische zaken. Daar is momenteel ruimte voor een Senior Advies Jurist!

Binnen de afdeling Juridische Zaken houden  we ons bezig met de volgende taken: juridische advisering, gemeentebrede en organisatie overschrijdende juridische taken,  de behandeling van bezwaar- en beroepschriften, de behandeling van klachten, belastingen en verzekeringen en de interne controle.

In totaal werken er 36 mensen binnen de afdeling.

Voor het onderdeel juridische advisering zijn we op zoek naar een nieuwe collega.

Wat ga je doen?

Als algemeen jurist adviseer je de organisatie en het bestuur op een breed terrein over allerlei  voorkomende juridische vraagstukken. Dat kan gaan om vragen op zowel bestuursrechtelijk als privaatrechtelijke terrein. De werkzaamheden variëren van het opstellen en toetsen van contracten  tot advisering over subsidieverlening, (juridische) kwaliteitsonderzoeken, Wob-verzoeken en het opstellen van regelgeving. Ook wordt geadviseerd over de juridische aspecten van samenwerkingsverbanden en beleid en uitvoering  in het Sociaal  Domein.

We zoeken hiervoor dan ook jurist die enthousiast wordt van de grote afwisseling van onderwerpen waar hij of zij mee bezig zal zijn.

Wie ben jij?

Academische juridische opleiding, minimaal 5 jaar ervaring als adviserend jurist binnen een gemeentelijke organisatie. Empathisch, bestuurlijk en politiek sensitief. In staat om complexe maatschappelijke dossiers te vertalen naar de betekening voor de organisatie en kent daarbij de juridische risico’s en adviseert daarover. Is hierbij in staat afdelingen/domeinen aan elkaar te verbinden. Mediationvaardigheden is een plus.

Uiteraard is daarbij humor en gezond relativeringsvermogen onmisbaar. Je bent een teamspeler die gewend is ‘te delen’, anderen te betrekken, communicatief vaardig, hebt een open houding en dito gedrag, bent flexibel en hebt zelfreflectie.

Wat bieden wij jou?

Een salaris van maximaal € 5.872,-- (schaal 12) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Daarnaast deel je in overleg met je leidinggevende je werkweek in. Je kunt bijvoorbeeld vier keer negen uur werken of vier keer acht uur en één ochtend of wat er mogelijk is.

Iedere medewerker heeft recht op vakantieverlof. Wie fulltime in dienst is, heeft in ieder geval recht op minimaal 144 uur vakantieverlof per jaar.

  • In deze gemeente wordt er jaarlijks nog extra bovenwettelijk verlof afgesproken, dat zijn extra vrije dagen;
  • Daarnaast kun je je Individuele Keuze Budget gebruiken om extra verlof te kopen.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling en horen graag hoe jij dit ziet. We werken hybride, meestal twee dagen op het Stadskantoor en drie dagen thuis. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. Het Stadskantoor is trouwens goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met mij op via info@deborarichard.nl of 0636572073.

Type dienstverband
Voltijds, Deeltijds
Startdatum vacature
Z.s.m.
Looptijd vacature
2 jaar, met uitzicht op vast
Industrie / Sector
Overheid
Werklocatie
Lübeckplein 2, Zwolle, Overijssel, 8017 JZ, Nederland
Aantal uren per week
32 - 36 (24 uur is bespreekbaar)
Basis salaris
€3500-€5872 Per maand
Scholing

Academisch, wo rechten

Geldig tot
31 december 2022
Close modal window

Leuk dat je solliciteert! Ik neem z.s.m. contact met jou op.