Hoe maak ik een goed cv?

NAAR BEWUST BEKWAAM. 

“Ik garandeer dat jij wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek!”

Cv- en LinkedIn sessie - 4 uur

Het cv heeft maar 1 doel: uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. Jouw cv moet er uitspringen, waardoor je alle andere sollicitanten ver achter je laat. Niet met gekke layouts, maar met een sterke inhoud. In één oogopslag moet de selecteur zien dat jij de beste kandidaat bent voor de job. Hoe? Samen met jou ga ik aan de slag met jouw cv en LinkedIn profiel met als resultaat een ijzersterk cv en zeer deskundig LinkedIn profiel

 

Waarom is een sterk cv belangrijk?

In slechts 9 seconden vormt een selecteur een eerste indruk over jouw cv. Kom je op de nee- of ja-stapel? Bij nee leest hij niet verder. Jouw cv moet ertoe leiden dat selecteurs jou willen spreken! Als recruiter heb ik duizenden cv’s langs zien komen die kandidaten zelf gemaakt hebben. Mijn ervaring is dat 95% van de sollicitanten onbewust bekwaam is en zichzelf te kort doet op het cv. Een cv maak je dan ook altijd samen met iemand.

Met jouw cv wil je niet alleen uitgenodigd worden naar aanleiding van een bepaalde vacature waarop je hebt gesolliciteerd. Je wilt ook gevonden worden met je cv, het liefst nog voordat er een vacature wordt geplaatst. Op LinkedIn, in een kandidaat-volgsysteem (ATS) van een organisatie en op vacaturesites. Hoe optimaliseer je jouw cv, zodat jij er overal uit springt?

LINKEDIN is de #1 onder recruiters

LinkedIn is met > 80% het belangrijkste wervingskanaal voor het werven van nieuwe medewerkers. Jouw cv is de basis voor een goed LinkedIn profiel. Wil je gevonden worden op LinkedIn, dan is het belangrijk dat in je LinkedIn profiel de juiste trefwoorden en functietitels uit jouw vak staan. Onderzoek welke woorden en vaardigheden er steeds terugkomen in vacatures die jou aanspreken, en gebruik deze. Gebruik een goede profielfoto op LinkedIn. Ben jij ook nog eens connecties met degene die de zoekopdracht uitvoert, dan sta je gegarandeerd bovenaan in zijn zoekresultaten.

cv maken voor ats

Vervolgens kijkt een recruiter in een ATS. Dat is een volgsysteem van een bedrijf of organisatie waarmee sollicitanten makkelijker gevolgd kunnen worden in een sollicitatieprocedure, van ontvangst van jouw sollicitatie tot en met indiensttreding. Wil je jouw cv uploaden in een ATS naar aanleiding van een vacature, dan moet je de juiste trefwoorden gebruiken om door de selectie heen te komen. De selecteur heeft een aantal termen in het systeem ingevoerd, waarna het systeem bekijkt of en hoe vaak de termen terugkomen op jouw cv. Niet of te weinig? Dan volgt automatisch een afwijzing.

Gebruik de juiste trefwoorden en functietitels 

Wees zuinig met iconen en afbeeldingen, zoals een tabel of diagram, want het systeem heeft moeite met het interpreteren van afbeeldingen en. Als je toch afbeeldingen gebruikt, beschrijf dan wat je hebt afgebeeld. Een professionele profielfoto kan geen kwaad. Houd de opmaak eenvoudig, gebruik een standaard lettertype, opsommingstekens en houd een gangbare volgorde in het cv aan. En, vergeet de spellingscontrole niet!

cv maken voor vacaturesites

Recruiters hebben tot slot ook de mogelijkheid om cv’s te zoeken en te bekijken die door kandidaten zijn geüpload op een vacaturesite, zoals Indeed of Monsterboard. Ook hier geldt, gebruik de juiste trefwoorden en functietitels om gevonden te worden.

CV-CHECK: ja of nee?

Nee! Een cv-check is weggegooid geld. Daarmee kom je niet sneller aan de sollicitatietafel. Slechts de inhoud die op jouw cv staat wordt gecheckt, op spelfouten en scanbaarheid.
Het gaat juist om de inhoud, die nog niet op jouw cv staat. Niet om een fancy lay-out. Jouw cv moet worden toegeschreven naar de baan of opdracht die jij zoekt. Dat betekent dat jouw werkervaring en opleiding moeten worden uitgediept, en daarmee ben je niet in een uurtje klaar.

mijn aanpak

Het uitgangspunt van mijn cv- en LinkedIn-sessie is dat je weet wat je wilt gaan doen op de arbeidsmarkt, dat je hier enthousiast over bent en dat dit realistisch is. Hierover vorm ik een beeld in een telefonisch intakegesprek, en geef jou, indien nodig, tips mee om er wel achter te komen wat je wilt. Ben je klaar voor mijn sessie, dan gaan we van start! Voorafgaand aan de sessie ontvang ik jouw cv en drie vacatures die jou aanspreken.

Vragen, filteren en typen

De cv-sessie is intensief. Ik vraag door over werkervaring, opleiding en privéleven. Daardoor ontstaat er een cv:
 • dat in één oogopslag duidelijk en concreet is, ook op een tablet en mobiele telefoon;
 • waarin werkervaring naar voren komt waar je niet bij stil stond, maar die jou juist onderscheidt;
 • dat gericht is op het werk dat je wilt gaan doen;
 • waarin opleidingen en cursussen op de juiste plaats(en) worden belicht;
 • met een sterke profielschets over wie jij bent en wat je meebrengt op de arbeidsmarkt;
 • waar je trots op bent en waarmee je graag en succesvol solliciteert.
De cv-sessie is intensief. Ik vraag door over werkervaring, opleiding en privéleven. Daardoor ontstaat er een cv:
 • dat in één oogopslag duidelijk en concreet is, ook op een tablet en mobiele telefoon;
 • waarin werkervaring naar voren komt waar je niet bij stil stond, maar die jou juist onderscheidt;
 • dat gericht is op het werk dat je wilt gaan doen;
 • waarin opleidingen en cursussen op de juiste plaats(en) worden belicht;
 • met een sterke profielschets over wie jij bent en wat je meebrengt op de arbeidsmarkt;
 • waar je trots op bent en waarmee je graag en succesvol solliciteert.

basis voor jouw LinkedIn profiel

Het cv dient als basis voor jouw LinkedIn profiel. In mijn sessie sta ik uitgebreid stil bij hoe je LinkedIn effectief kunt inrichten en gebruiken. Ik geef je tips over het opbouwen van een netwerk, het in kaart brengen van werkgevers waar je graag bij aan de slag wilt, het vinden van vacatures en jouw profilering op LinkedIn. Nadat je zelf jouw LinkedIn profiel opnieuw hebt ingericht op basis van jouw nieuwe cv en mijn tips, zal ik het profiel verder optimaliseren voor jou.

Basis voor het sollicitatiegesprek

Tijdens de cv-sessie word je je bewust van wat je in je mars hebt. Jouw zelfvertrouwen groeit hierdoor. Ik leer je hoe je in jouw eigen woorden vragen kunt beantwoorden over jouw werkervaring, de logica en gaten in jouw cv, en het vertrek bij een werkgever. En welke STARR-voorbeelden je kunt geven, waarmee je jouw vakmanschap aantoont in een sollicitatiegesprek.

Tips & tricks

Tijdens de sessie geef ik jou ook advies over hoe je een baan kunt veroveren. We staan stil bij hoe jouw sollicitatieprocedures zijn verlopen, welke feedback je krijgt en waar je tegenaan loopt, welke werkgevers er bij jou passen, hoe je succesvol kunt netwerken en waar je vacatures vindt.

kosten

De investering in een cv- en LinkedIn sessie met Debora Richard bedraagt € 999,- (inclusief btw voor particulieren, exclusief btw voor bedrijven, exclusief locatie-, parkeer- en reiskosten à € 0,25 per km).

Locatie en tijden

Ik werk landelijk, dus ook bij jou in de buurt en op het tijdstip dat het jou uitkomt. Dat betekent ook ‘s avonds en in het weekend.

Scroll naar boven