VOOR ELK VRAAGSTUK EEN JURIST.

oplossingen in legal

oplossingen in legal

voor elk vraagstuk een jurist.

Op zoek naar de beste jurist voor jouw organisatie?

Heb je nu of binnenkort een (interim) jurist nodig? Dat kan! Debora Richard heeft een bewezen trackrecord op het gebied van detachering, executive search en werving & selectie van juristen. 

Detachering van juristen

Heb je een interim jurist nodig? Omdat een jurist onverwachts vertrekt, met zwangerschapsverlof gaat of ziek wordt? Heb je een piek in juridische werkzaamheden? Of heb je de kennis van een specifiek rechtsgebied niet in huis? Dan wordt het hoog tijd voor een interim jurist uit het netwerk van Debora Richard. Dit netwerk van juristen en advocaten is in 20 jaar zorgvuldig opgebouwd, waardoor alleen de beste interim juristen aan jou worden voorgesteld. Ik werk samen met juristen die warm worden aanbevolen door mijn opdrachtgevers. Door regelmatig contact te hebben met deze juristen weet ik ook direct of er een jurist beschikbaar is met de juridische kennis en ervaring die jij zoekt. En dat is fijn, want jij bent gebaat bij continuïteit binnen jouw organisatie. 

Naast detachering bied ik nog twee andere diensten aan: Detachering met overname en executive search | werving & selectie.

Op deze pagina kunnen juristen aangeven dat zij beschikbaar zijn voor een nieuwe baan of opdracht. Wellicht staat de jurist die jij zoekt hier al tussen!

de Voordelen van een jurist inhuren via Debora Richard

Juridische achtergrond

In 2002 ben ik afgestudeerd als jurist. Ik heb ervaring opgedaan binnen een rechtsbijstandverzekeraar, ingenieursbureau en de overheid. Als geen ander kan ik met jou meedenken en de vertaalslag maken van jouw inhuurbehoefte naar een passende oplossing; een interim jurist die jou het werk uit handen neemt! Ik kom vaak met oplossingen waar je zelf niet aan gedacht hebt.

De beste interim jurist

“Debora Richard” heeft misschien wel het grootste netwerk van en bereik onder juristen in Nederland. Startende juridisch zzp’ers worden door collega juristen als eerste doorverwezen naar mij. Een resultaat van jarenlange werkervaring binnen de juridische detachering. Met het grootste plezier heb ik kennisgemaakt en contact onderhouden met duizenden juristen, waarvoor ik voor een groot gedeelte interessante opdrachten heb verzorgd. Door mijn goede interview- en selectietechnieken weet ik feilloos welke jurist qua ervaring, kennis en vaardigheden op jouw opdracht past.

Expertise op elk juridisch gebied

De juristen uit mijn netwerk hebben een bewezen trackrecord binnen de overheid, de advocatuur of het bedrijfsleven. En zijn specialist in hun rechtsgebied. Van bestuursrecht tot ondernemingsrecht, omgevingsrecht tot civiel recht en arbeidsrecht tot aanbestedingsrecht. Je kunt hiervoor bij mij terecht.

Tevreden opdrachtgevers

Opdrachtgevers die via mij juristen hebben ingehuurd zijn tevreden opdrachtgevers. Daar is het mij om te doen. De juristen die ik bemiddel brengen altijd iets extra’s mee. Ik ben al 15 jaar een betrouwbare partner voor de gehele (Rijks)overheid en het bedrijfsleven.

persoonlijk contact - 1 aanspreekpunt

Het is heel vervelend om je steeds opnieuw te moeten voorstellen aan een nieuwe accountmanager of consultant van een bemiddelingsbureau. Bij “Debora Richard” heb je slechts een aanspreekpunt, namelijk Debora Richard. Zo hoef je niet keer op keer te vertellen hoe jouw afdeling er uit ziet, hoeveel juristen er werken, hoe jouw ideale jurist eruit ziet, etc. Met één belletje heb je direct de juiste persoon te pakken en dat schakelt lekker snel.

Snelheid

Vaak krijg je mij direct aan de lijn of meteen een e-mail terug als je schriftelijk contact opneemt. Wij hebben dezelfde dag nog contact over de mogelijkheden van het inhuren van een jurist. Binnen 48 uur stel ik een selectie voor van juristen, die direct beschikbaar zijn. De juristen uit mijn netwerk zijn flexibel inzetbaar, van 8 tot 40 uur per week.

detachering met overname

Wanneer je op zoek bent naar een vaste jurist, maar eerst wat langer de tijd wilt hebben om te kijken of een jurist ook goed binnen het team past, kun je kiezen voor een deta-vastconstructie. In dit geval kun je de jurist na een vooraf afgesproken periode van inhuur rechtstreeks in dienst nemen. Neem voor de voorwaarden contact op met mij.

Executive search | werving & selectie

Liever toch meteen een jurist in vaste dienst? In mijn aanpak staan snelheid, discretie en kwaliteit voorop. Binnen 2 weken kan ik vaak al een shortlist van goede juristen aanleveren. Ik werk op “no cure no pay”-basis, waardoor de fee pas in rekening wordt gebracht als de kandidaat start. Deze fee bedraagt 22% van het jaarsalaris inclusief emolumenten. Mocht een kandidaat binnen 3 maanden jouw organisatie verlaten, dan ga ik kosteloos op zoek naar een nieuwe jurist. Je hoeft de opdracht niet exclusief bij mij uit te zetten, immers, het gaat mij erom dat jij als opdrachtgever snel en goed geholpen wordt.

Scherpe tarieven

In tegenstelling tot grote bureaus heb ik lage overheadkosten, waarvan jij profiteert als opdrachtgever.

Samenwerking grote bureaus

Voor grote detacheringsbureaus is het interessant om samen te werken met “Debora Richard”, zeker in het kader van aanbestedingen en raamovereenkomsten. Wil je meer informatie hierover, neem dan gerust contact met mij op.

werkwijze

Stap 1: inhuurbehoefte - contact

Bij behoefte aan een interim jurist/ detachering neem je contact met mij op. Als je mij niet direct aan de lijn krijgt, bel ik dezelfde dag terug. Bij contact via mail, neem ik dezelfde dag contact op. Neem ook alvast een kijkje op de pagina beschikbare juristen

Stap 2: inventariseren vacature

Vervolgens inventariseer ik jouw aanvraag. Dit kan telefonisch, maar ik kom ook graag bij jou langs. Hierdoor krijg ik een volledig beeld van de functie, de werkomgeving en ontwikkelingen binnen jouw organisatie.

Stap 3: plaatsing juridische vacatures op mijn website, linkedin en facebook

Ik schrijf vervolgens een wervende vacaturetekst, plaats deze op mijn website en deel de vacature met mijn LinkedIn netwerk van meer dan 30.000 juristen. Ook plaats ik de vacature in mijn LinkedIn groep “Vacatures voor (interim) juristen“, waar meer dan 7.100 juristen lid van zijn en in mijn Facebookgroep voor juristen met meer dan 15.300 leden.

Stap 4: sourcing van juristen

In mijn geavanceerde zoeksysteem kijk ik welke jurist met de juiste kennis, ervaring en vaardigheden voor de opdracht beschikbaar is. Ook maak ik gebruik van mijn connecties op LinkedIn om voor jou de beste oplossing te vinden.

Stap 5: matching van juristen

Door een grondige inventarisatie van jouw juridische vacature weet ik wat je zoekt. Ik kijk niet alleen naar juridische kennis en ervaring, maar vooral ook naar het type jurist, de persoon en competenties. Alleen juristen die voor > 95% matchen, stel ik aan jou voor. Deze juristen zijn gescreend en worden warm aanbevolen door mijn opdrachtgevers.

Stap 6: de offerte

Je krijgt van mij binnen 48 uur de cv’s van de top 3 beschikbare juristen toegestuurd, tenzij er minder matches zijn. Inclusief uurtarief en beschikbaarheid. Ik lever alleen kwaliteit. Vind ik geen geschikte én beschikbare jurist, dan ben ik daar transparant in en geef ik de opdracht terug.

Stap 7: Kennismaking met de jurist

Een kennismakingsgesprek kan op korte termijn worden ingepland. Indien mogelijk ben ik graag aanwezig bij het gesprek, zodat de lijnen kort blijven, verwachtingen helder zijn en er snel geschakeld kan worden als je de jurist wilt inhuren.

Stap 8: het contract

Je wilt de door mij voorgestelde jurist inhuren. De afspraken leggen wij vast in een overeenkomst van opdracht, die ik voor ons kan opstellen. Gebruik je liever een eigen format, dan kan dat natuurlijk ook.

Stap 9: Tijdens de opdracht

Samen met jou stem ik de frequentie af van de contactmomenten die wij hebben. Het gaat erom dat je ontlast wordt en niet opgezadeld met onnodige afspraken. Mijn uitgangspunt is om minimaal 1 keer per kwartaal langs te komen en de ontwikkelingen te bespreken. Uiteraard ben ik altijd telefonisch of per mail bereikbaar voor vragen. Daarnaast zal ik regelmatig contact hebben met de jurist die je hebt ingehuurd, zodat de verwachtingen over en weer helder blijven.

Stap 10: afronding opdracht

Om de continuïteit voor jouw organisatie te borgen, maakt de ingehuurde jurist een overdrachtsdossier. Dit dossier neemt de jurist bij vertrek persoonlijk door met de juristen en medewerkers die taken, verantwoordelijkheden of resultaten van hem overnemen. Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn, dan worden deze ter plekke beantwoord of opgelost.

Ervaringen

Scroll naar boven