outplacement

Samen de sprong in het diepe wagen.

outplacement

samen de sprong in het diepe 

wagen.

het outplacementtraject succesvol solliciteren

Voordelen outplacement

Soms is het niet anders en moeten werkgever en werknemer afscheid van elkaar nemen. Als een werkgever niet verder wil met een werknemer kiest men vaak voor outplacement. Het outplacementtraject biedt voor zowel de werknemer als voor de werkgever voordelen en kansen. De werknemer vindt vaak sneller een nieuwe baan door de juiste begeleiding in het sollicitatieproces. De werkgever komt zijn (wettelijke) verantwoordelijkheden voor goed werkgeverschap na en kan kosten besparen als het outplacementtraject vlot verloopt. Vaak hebben werknemers recht op outplacement, vastgelegd in een sociaal plan of een vaststellingsovereenkomst. 

wat kan ik voor jou betekenen?

Als specialist in het schrijven van cv’s, het maken van deskundige LinkedIn profielen, netwerken, jobhunting en solliciteren kan ik werknemers goed helpen bij het snel vinden en veroveren van een nieuwe baan. Werknemers hebben bij een (dreigend) ontslag iemand nodig die hen op sleeptouw neemt. Vaak worden zij in beslag genomen door emoties, zoals boosheid of verdriet. De periode die volgt is intensief en onzeker. Ik ga concreet met hen aan de slag en geef eerlijke en opbouwende feedback. Door sterke eigenschappen te benoemen en bewustwording te creëren van talenten en werkervaring ontstaat niet alleen een succesvol cv, maar neemt ook het zelfvertrouwen toe, dat ingezet kan worden bij sollicitatiegesprekken.

Kosten

De kosten voor outplacement zijn volledig fiscaal aftrekbaar voor werkgevers. Daarnaast is de btw of omzetbelasting aftrekbaar als de outplacementopdracht tot stand komt tussen een werkgever en een outplacementbureau. Ook mag je de transitievergoeding volledig gebruiken voor een outplacementtraject en betaal je geen belasting. Je betaalt wél belasting als je de transitievergoeding niet gebruikt voor outplacement.

Meer informatie over de investering in een outplacementtraject? Vraag nu een offerte aan!

Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

ERVARINGEN

Scroll naar boven