Debora Richard

fail

learn

succeed.

Debora Richard | Sollicitatiecoach | Sollicitatietraining | Bemiddeling van juristen

Debora Richard

FAIL
LEARN
SUCCEED.

Debora Richard | Sollicitatietraining | Bemiddeling van juristen

Wie is debora richard

Debora Richard | bemiddelaar van juristen

Bekijk mijn profiel ook op:

Sollicitatietraining
Legal oplossingen
Vacaturesite juristen
Juridische vacatures | detachering van juristen | Debora Richard

2007

2007

2002

2019

2007

2002

Loopbaan

Op mijn 30ste maakte ik een carrièreswitch van jurist naar 360° recruiter. Met mijn vlotte pen, scherpe blik, excellente interviewtechnieken en verkooptalent veroverde ik de afgelopen 15 jaar voor honderden professionals nieuwe opdrachten en banen.

Aandacht voor de professional

Omdat ik bij de grote bureaus de tijd en aandacht voor de professional miste, startte ik in september 2019 met mijn eigen bureau: Debora Richard. In mijn dagelijkse werk houd ik mij nu bezig met loopbaancoaching en sollicitatietraining voor iedereen en bemiddeling van juristen door middel van detachering en werving & selectie en executive search.

Training

Om werkzoekers nog beter te adviseren heb ik in 2019 de “Advanced Jobmarketing 3.0 Training voor Loopbaanprofessionals” gevolgd bij Aaltje Vincent & Company en werk ik volgens haar succesvolle methode. Ook heb ik in 2019 de training “De 7 eigenschappen van effectief leiderschap 4.0” van FranklinCofey gevolgd, waardoor ik niet alleen mijn eigen doelen helder heb en bereik, maar ik jou ook kan helpen jouw doelen te bereiken. De afgelopen jaren heb ik diverse trainingen gevolgd, waaronder

interview met aaltje vincent

iedereen heeft een talent

Ik geloof dat iedereen een talent heeft en zich daar soms niet eens van bewust is. Samen met mijn cliënten ga ik op zoek naar dit talent en vertaal dit in een goed cv en LinkedIn-profiel met als doel aan de sollicitatietafel te komen. Want, helaas is het opsturen van een cv en motivatiebrief in de meeste (traditionele) sollicitatieprocedures nog steeds de standaard. Gek eigenlijk, want werkgevers zijn op zoek naar een goede … (vul hier een functie in) en niet naar een tekstschrijver. Maar laat dat nou net mijn talent zijn.

Eenmaal aan de sollicitatietafel moet een kandidaat zijn/haar vakmanschap kunnen overbrengen. Dat is spannend als solliciteren niet je tweede natuur is. Ik help cliënten met het voorbereiden op deze gesprekken.

2007

Bureau ervaring

In 2007 besloot ik het roer om te gooien en ben ik in dienst getreden van een groot detacheringsbureau. Als 360° recruiter. Ik was verantwoordelijk voor de sourcing van juristen,  selectiegesprekken, matching en sales, en had daardoor dagelijks contact met kandidaten, medewerkers en opdrachtgevers.

> 20.000 cv's

Ik heb een zeer groot aantal cv’s beoordeeld. Een recruiter heeft hier slechts 9 seconden voor nodig. Daarom is het zo belangrijk dat een professional een sterk cv heeft. Ik heb vele cv’s moeten herschrijven, en met succes, want duizenden professionals zijn uitgenodigd voor een gesprek door mijn opdrachtgevers.

> 4000 sollicitatiegesprekken

Door de duizenden sollicitatiegesprekken die ik zelf heb gevoerd en waarbij ik aanwezig mocht zijn bij opdrachtgevers, weet ik als geen ander wat een kandidaat te wachten staat en bereid ik hem/haar hierop voor. Want… een goede voorbereiding bepaalt voor 90% jouw succes!

Groot netwerk > 35.000

Inmiddels heb ik een zeer groot netwerk opgebouwd binnen de juridische sector. Op LinkedIn heb ik meer dan 30.000 connecties en mijn Facebookgroep voor juristen telt meer dan 15.300 leden. Regelmatig krijg ik verzoeken van connecties om hen te introduceren bij iemand anders uit mijn netwerk. Dit doe ik graag.

2002

juridische achtergrond

In 2002 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Mijn eerste juridische werkervaring deed ik al tijdens mijn studie op bij een rechtsbijstandverzekeraar, waar ik dossiers behandelde. Omdat ik mij als jurist verder wilde verdiepen in de vakgebieden milieu en ruimtelijke ordening maakte ik de overstap naar een ingenieursbureau. Na twee jaar kreeg ik een geweldige kans om op het eiland Sint Maarten aan de slag te gaan als jurist bij de overheid. Een ervaring die ik nooit meer vergeet!

Contact

Aanbevelingen

Scroll naar boven