Vacature jurist omgevingsrecht

Voor een gerenommeerd multidisciplinair adviesbureau in de regio Rotterdam ben ik op zoek naar een JURIST OMGEVINGSWET (vaste positie). Bij uitstek een leuke en interessante functie voor een jurist die nu bij de overheid zit en meer afwisseling en ontwikkeling zoekt.

Het multidisciplinaire karakter van dit bedrijf (120 medewerkers) is uniek in Nederland: de hele keten van ruimte maken hebben zij in huis. De sfeer voelt haast familiair. Het is een onafhankelijk bureau, dat heel bijzonder is in deze tijd waarin middelgrote bureaus veel worden overgenomen. Als medewerkers ben je mede-eigenaar van het bedrijf: de enige aandeelhouder is een stichting waar je als werknemer zelf lid van bent. Eventuele winst wordt dus niet uitgekeerd aan (anonieme) aandeelhouders, maar aan de medewerkers zelf. Voor de hoogte van deze winstuitkering zijn vaste afspraken gemaakt, denk aan ongeveer een maandsalaris, maar het kan ook oplopen tot meerdere maandsalarissen als er een heel goed jaar is gedraaid.

Je bouwt elke dag met en voor mensen aan de toekomst van Nederland. Gedreven door jouw liefde voor het Nederlandse landschap draag je bij aan een gelukkig, gezond en duurzaam leven, wonen en werken. Een duurzame leefomgeving is klaar voor de toekomst en dat betekent dat de mensen die er gebruik van maken zich er nu en in de toekomst gelukkig en gezond voelen. Het bijdragen aan het geluk van mensen, nu en straks, is een belangrijke motivatiefactor van het hele team en staat centraal in de bedrijfsfilosofie. Vanuit die motivatie wordt constant gezocht naar nieuwe manieren om dit te vertalen naar de fysieke leefomgeving. Het bedrijf is zoals gezegd niet van een directeur-eigenaar of van externe aandeelhouders, maar van zichzelf en de medewerkers. Daarom kunnen ze onafhankelijk adviseren en hechten ze grote waarde aan plezier in het werk. Ze organiseren veel borrels, excursies en andere sociale evenementen.

Als multidisciplinair advies- en ontwerpbureau voor de fysieke leefomgeving wordt er gewerkt vanuit een werkelijk prachtig kantoor in Rotterdam met een hecht team van stedenbouwers, (landschaps-) architecten, planologen, juristen en andere specialisten aan de ruimtelijke uitdagingen van morgen. Binnen de afdeling Advies/thema Omgevingswet werken ze aan tientallen omgevingsvisies, omgevingsplannen, bestemmingsplannen en milieuonderzoeken voor onder andere gemeentes en ontwikkelaars door heel Nederland. Het bureau loopt voorop in het denken over de Omgevingswet en steekt veel tijd en energie in het ontwikkelen, vernieuwen en optimaliseren van de omgevingswetproducten. Juist doordat ze deze producten allemaal zelf kunnen opstellen kunnen ze hun opdrachtgevers breed adviseren en ook echt de diepte ingaan.

Wat ga je doen?

Als jurist lever je waardevolle bijdragen aan de producten die het bureau maakt. Je gaat werken binnen het team dat zich voornamelijk bezighoudt met aan de Omgevingswet gerelateerde producten, zoals omgevingsplannen, programma’s en BOPA’s. Samen met de andere juristen bied je binnen de projecten inhoudelijk ondersteuning aan de projectleider en adviseer je opdrachtgevers over nieuwe ontwikkelingen binnen het omgevingsrecht. Je werkt niet alleen vanuit huis of ons kantoor in Rotterdam, maar je komt ook vaak bij de opdrachtgever over de vloer. Daardoor is geen dag hetzelfde. Als jurist ben je bovendien vraagbaak voor je collega’s in verband met (complexe, strategische) vraagstukken in het omgevingsrecht.

Wat breng je mee?
 • Een passende hbo- of academische opleiding (hbo-rechten, ruimtelijke ordening en planologie, planologie, bestuurskunde, rechten)
 • Enkele jaren relevante werkervaring;
 • Kennis van de Omgevingswet;
 • Een uitstekende schrijfvaardigheid, onder meer voor het opstellen van (juridische) teksten;
 • Brede betrokkenheid bij de fysieke leefomgeving.
Het aanbod!

Bij dit bureau werk je in steeds wisselende projectteams en disciplines aan een grote diversiteit van projecten. En krijg je veel vrijheid: Er zijn beslist geen verplichte kantoortijden of vast omkaderde taken. Als je je wilt verdiepen in een andere discipline binnen het bedrijf, dan is dat vrijwel altijd mogelijk. Je kunt tot op zekere hoogte zelf bepalen hoe je je dag invult en waar je aan werkt. Er heerst een prettige werksfeer waar we de sociale aspecten heel belangrijk vinden, je ontvangt een passend salaris (afhankelijk van ervaring en opleiding) en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een ruim opleidingsbudget ten behoeve van professionele en persoonlijke groei. Ook stimuleren we duurzaam vervoer en hebben we daarvoor mooie regelingen.

 • De functie heeft een omvang van 32-40 uur, 220 uur vakantie op jaarbasis bij een dienstverband van 40 uur per week.
 • Regelingen voor bijzonder verlof (waaronder (mantel)zorgverlof)
 • Regelingen voor reis-, verblijf- en verhuiskosten (waarbij duurzaam vervoer wordt gestimuleerd)
 • Bijdrage in sportabonnement
 • Verplichte deelname in pensioenfonds voor de Architectenbureaus
 • Onderdeel van de cao voor de Architectenbureaus (Stichting Fonds Architectenbureaus)

Indicatie salarissen (maandsalaris op basis van 40 uur/week, excl. 5% vakantiegeld):

 • Startsalaris net afgestudeerd wo-jurist: € 3.200,-
 • Salaris wo-jurist met 5 jaar relevante werkervaring: € 5.000,-
 • Salaris wo-jurist met 10 jaar relevante werkervaring: € 6.250,-
 • Salaris wo-jurist met 15 jaar relevante werkervaring: € 7.500,-
Is jouw interesse gewekt?

Stuur mij dan z.s.m. jouw cv: info@deborarichard.nl of bel 0636572073 voor meer info.

 

Type dienstverband
Voltijds, Deeltijds
Startdatum
In overleg
Soort vacature
Vaste positie
Industrie / Sector
Adviesbureaus
Werklocatie
Barchman Wuytierslaan 10, Regio Rotterdam, Zuid-Holland, 3818 LH, Nederland
Werken op afstand mogelijk
Aantal uren per week
28-40
Basis salaris
€3200-€7500 Per maand
Scholing

Wo-rechten

Ervaring

Minimaal enige jaren ervaring met het omgevingsrecht

Geplaatst op:
31 januari 2023
Reageren kan tot
31 maart 2023
Close modal window

Leuk dat je reageert! Ik neem z.s.m. contact met jou op.