Vacature Senior Bedrijfsjurist overheid

Voel jij je als een vis in het water in een dynamische projectorganisatie en heb je hart voor de publieke zaak? Heb je een brede juridische kennis en schakel je graag tussen gevarieerde casussen? Dan ben jij de senior bedrijfsjurist die we zoeken! 

We bieden je een uitdagende functie in een dynamische onderneming. De organisatie (in Den Haag) kent een prettige informele werksfeer en heeft korte lijnen naar het management. De jurist zit ‘dicht bij het vuur’ en er is veel ruimte voor eigen initiatief. Het is een lerende organisatie met een cultuur die kennisdelen en leren stimuleert en die bijdraagt aan het werkplezier van medewerkers. Dit leidt weer tot goede kwaliteit en resultaat van onze opdrachten en dus tot tevreden opdrachtgevers. 

Onze missie: De organisatie werkt aan een betere digitale overheid. Sámen met overheidsorganisaties vóór Nederland. Dat maakt werken bij deze organisatie leuk, boeiend én maatschappelijk relevant.

Wat ga je doen?
 •  Je bent hét aanspreekpunt voor juridisch advies in de breedste zin van het woord en verantwoordelijk voor de contacten tussen de organisatie en (overheids)juristen en/of advocaten. Je schakelt afwisselend met de directie(secretaris), opdrachtverantwoordelijken, projectsecretarissen, het projectbureau, het inkoopteam en leveranciers. Dit vraagt om pragmatisme en schakelen tussen verschillende vraagstukken die op je af komen.
 • Je weet draagvlak te creëren bij partijen met mogelijk tegengestelde belangen.
 • Je adviseert over en draagt zorg voor de juistheid van de contracten met opdrachtgevers -waaronder intellectueel eigendom en aansprakelijkheid- en behandelt complexe dossiers.
 • Je vertaalt nieuwe wetgeving naar de relevante werkprocessen en houdt de juridische informatievoorziening op orde. 
 • Je adviseert gevraagd en ongevraagd de bestuurder van de organisatie over uiteenlopende juridische vraagstukken. Denk o.a. aan de governance, het beleid en over organisatorische vraagstukken. Daarnaast geef je juridisch advies aan de Raad van Toezicht en onderliggende commissies en verzorg je desgewenst een nadere toelichting.
 • Je werkt nauw samen met een collega-jurist en vervangt elkaar indien nodig.
 • Jij hebt de primaire focus op de activiteiten aan de kant van de opdrachtverlening aan de organisatie en bestuurlijke vraagstukken. Jouw collega heeft de primaire focus op inkoop en aanbestedingen. Jij bent haar sparringpartner ten aanzien van complexe vraagstukken en vervult indien nodig een inhoudelijke bijdrage, bijvoorbeeld bij Europese aanbestedingstrajecten. 
Wat neem je mee?

Als senior bedrijfsjurist: 

 • Heb je een afgeronde wo-opleiding rechten/Master Rechtsgeleerdheid met een specialisatie in het civiele- en (internationaal) contractenrecht, ondernemingsrecht, aanbestedingsrecht en bij voorkeur ook het privacyrecht.
 • Heb je ruime ervaring als bedrijfsjurist, met privaatrecht en aanbestedingsrecht binnen het bedrijfsleven of een overheidsorganisatie.
 • Is ervaring binnen een projectmatige omgeving een pré.
 • Ben je open, klantvriendelijk en een teamspeler met een hands-on-mentaliteit.
 • Ben je proactief en kun je goed netwerken, analyseren, plannen en organiseren.
 • Ben je je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie en handel je hiernaar.
 • Herken je je in onze kernwaarden: expertise, inzicht, hart, openheid en realisme. 
What's in it for you?

Een functie van 28-36 uur per week in een organisatie met enthousiaste en innovatieve medewerkers, waar de betrokkenheid hoog is. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de periode van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband (dat is de intentie). Verder bieden we je een salaris op niveau van schaal 12/13 van de CAO Rijk, afhankelijk van de kennis en ervaring die je meeneemt (min. € 3.919,11 en max. € 6.547,52 bruto) per maand op basis van een 36-urige werkweek. 

Daarnaast kun je rekenen op 16,37% van je salaris aan individuele keuzemogelijkheden in het arbeidsvoorwaardenpakket (IKB, het individueel keuzepakket dat is opgebouwd uit onder andere vakantietoeslag en eindejaarsuitkering), een goede ABP-pensioenregeling en volop opleidingsmogelijkheden. 

De organisatie werkt hybride, waarbij sprake is van een combinatie van reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en een thuiswerkvergoeding. Op donderdagen word er op kantoor gewerkt. Woon je niet in de regio Den Haag, dan kan dit ook een mooie kans voor jou zijn!

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal aan het werk blijven en naast coaches, mentoren en buddy’s organiseren we veel activiteiten. Maandelijks is er een online Update (interne bijeenkomst), we organiseren regelmatig thema-bijeenkomsten en jaarlijks zijn we bij elkaar op de heidag.

Interesse?

Neem dan contact op met Debora Richard via info@deborarichard.nl of 0636572073. Je kunt ook solliciteren via de knop "SOLLICITEER NU".

Type dienstverband
Voltijds, Deeltijds
Startdatum
In overleg
Looptijd vacature
1 jaar, met uitzicht op vast
Industrie / Sector
Overheid
Werklocatie
Barchman Wuytierslaan 10, Den Haag, Zuid-Holland, 3818 LH, Nederland
Werken op afstand mogelijk
Aantal uren per week
28-36 uur per week
Basis salaris
€3.919-€6547 Per maand
Scholing

Wo-rechten

Geplaatst op:
31 januari 2022
Solliciteren kan tot
28 februari 2023
Close modal window

Leuk dat je reageert! Ik neem z.s.m. contact met jou op.