Vacature Jurist bij de Rijksoverheid

Beschrijving

Als jurist bij de Rijksoverheid doe je belangrijk werk. Beslissen over asielaanvragen, het terugdringen van kinderontvoeringen, kartelonderzoek en het beoordelen van fusie en overnames zijn voorbeelden van wat jouw werk kan inhouden. Je weegt verschillende belangen tegen elkaar af waarbij de politiek vaak een belangrijke rol speelt. Kortom, veelzijdig juridisch werk in een afwisselende omgeving.

Met enige regelmaat krijg ik interessante opdrachten binnen voor juristen die graag bij de Rijksoverheid aan de slag willen. Deze opdrachten bestaan o.a. uit het behandelen van bezwaar- en beroepsprocedures,  het geven van juridisch advies op verschillende beleidsterreinen (onderwijs, zorg, financiën, economische zaken, immigratie- en naturalisatie, etc.) en in diverse vakgebieden (mededinging, privacy, aanbestedingsrecht, bestuursrecht, etc.). Voor elke jurist wat wils!

De meeste opdrachten worden uitgevoerd in Den Haag, Utrecht, Zwolle of Groningen. Deels vanuit huis werken behoort vaak tot de mogelijkheden.

Wat ga je doen?

Als overheidsjurist draag je samen met collega’s bij aan de oplossing van maatschappelijke problemen of zorg je ervoor dat deze problemen worden voorkomen. Dit alles binnen de gegeven kaders van de rechtsstaat. Als je kiest voor het vak van overheidsjurist werk je aan zaken die maatschappelijk relevant zijn. Bijvoorbeeld veiligheid op straat, klimaatverandering, wachtlijsten of kwaliteitseisen in de zorg en onderwerpen op andere beleidsterreinen. De onderwerpen waarmee jij je bezighoudt halen regelmatig het nieuws. Overheidsjuristen maken besluiten, adviseren collega’s en de bestuurlijke en politieke leiding, vertegenwoordigen de Staat in procedures, maken regelingen en beleidsregels, beslissingen op bezwaar en verweerschriften, behandelen klachten en verzoeken van burgers, bedrijven en organisaties. De taken verschillen per werkplek. Elk juridisch product moet de zwaarste toets kunnen doorstaan en elk advies moet niet alleen juridisch ‘kloppen’, maar ook bruikbaar en begrijpelijk zijn. Overheidsjuristen werken in een dynamische omgeving, op het snijvlak van recht, politiek en bestuur.

Wat neem je mee?

Jij bent een leergierige jurist, bij voorkeur afgestudeerd in het bestuursrecht. Heb jij al ervaring opgedaan binnen de overheid, is dat een dikke pré.

Goede voorwaarden!

De juridische opdrachten die ik binnenkrijg kun je als zzp'er, maar ook in dienstverband uitvoeren. De voorwaarden zijn meer dan uitstekend.

Meer informatie

Mocht je interesse zijn gewekt en wil je in aanmerking komen voor een mooie opdracht bij het Rijk, dan kun je je cv toesturen via de knop "solliciteer nu". Wil je sparren over een vervolgstap of heb je vragen, dan kun je altijd met mij bellen: 0636572073

Type dienstverband
Voltijds, Deeltijds, Tijdelijk
Startdatum vacature
In overleg
Looptijd vacature
Nader te bepalen
Industrie / Sector
Rijksoverheid
Werklocatie
Barchman Wuytierslaan 10, Amersfoort, 3818 LH, Nederland
Werktijden
32-40 uur per week
Basis salaris
€2500-€7000
Scholing

Hbo/ wo rechten

Ervaring

0-45 jaar ervaring

Geplaatst op:
23 januari 2023
Geldig tot
31 december 2024
Close modal window

Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!