Vacature jurist subsidierecht en bestuursrecht

Ik ben op zoek naar een veelzijdige en ervaren juridisch adviseur subsidierecht. Het betreft een vaste positie, maar een interim invulling behoort ook tot de mogelijkheden, tot in ieder geval het einde van het jaar, met een optie op verlenging.

Subsidierecht en bestuursrecht zijn de kernactiviteiten. Daarnaast zijn andere aspecten van het recht van belang (zie hieronder de kerntaken).

Houd je van afwisseling, werken in een klein team en sta jij stevig in je schoenen? Heb je verstand van subsidie- en bestuursrecht en werk je graag in een innovatieve, maatschappelijke context? Dan hebben wij een leuke en uitdagende juridische functie voor jou!

Je gaat aan de slag bij een zelfstandig onderdeel van een overheidsorganisatie dat gevestigd is in een mooi industrieel pand in het centrum van Eindhoven. We voeren Europese, nationale en regionale subsidieprogramma’s uit voor diverse provincies. Op die manier dragen we bij aan de ontwikkeling en implementatie van innovaties met economische en maatschappelijke impact. We begeleiden ondernemers, kennisinstellingen, gemeenten en maatschappelijke organisaties bij het voorbereiden en uitvoeren van projecten, bewaken de financiële en inhoudelijke voortgang en zorgen ervoor dat subsidiekansen en inspirerende projecten bekend worden bij een breed publiek.

Ons team bestaat uit zo’n 40 professionals die stuk voor stuk goed zijn in wat ze doen. We weten elkaar goed te vinden en houden ervan om samen de handen uit de mouwen te steken. We werken hard, maar maken ook graag tijd voor een praatje of teamactiviteit.

Wat ga je doen? 

Je wordt één van de twee juridische experts van deze uitvoeringsorganisatie. Je werkveld is breed en varieert van contractenrecht tot bestuursrecht. De focus ligt hierbij op het subsidierecht. Je werkt samen met financieel adviseurs en programmamanagers en juristen en beleidsmedewerkers van provincies en ministeries. Daarnaast vertegenwoordig je de organisatie in bezwaar- en beroepsprocedures met subsidieaanvragers. In dat kader heb je contact met ondernemers, adviesbureaus en advocaten. Het is je missie om het subsidiegeld zo effectief en eerlijk mogelijk te verdelen onder projecten die oplossingen bedenken voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van klimaat, energie, landbouw, voeding, grondstoffen en gezondheid.

Je werkdag is lekker gevarieerd. Je start bijvoorbeeld met het bespreken van een aantal projectcasussen waarbij juridisch advies nodig is. Samen met de financieel adviseur bepaal je de strategie. Vervolgens werk je aan de subsidieregeling en provinciale cofinancieringsregelingen voor een nieuwe openstelling van één van de Europese programma’s. Als deze straks klaar zijn, stel je de dossiers samen voor de vergadering van Gedeputeerde Staten. Zijn er mandaten nodig voor de uitvoering? Dan tref je daarvoor de nodige voorbereidingen. Na een gezellige lunchwandeling met collega’s is het tijd om te sparren over een aanbestedings- en staatssteunvraagstuk waarop een juridisch advies moet volgen. De rest van de middag ben je bezig met het schrijven van een verweerschrift en voorbereiden van de hoorzitting van morgen. Je hebt het volste vertrouwen dat je goed beslagen ten ijs komt en de hoor- en adviescommissie zoals gewoonlijk gaat overtuigen. Je kunt met een gerust hart naar huis en hebt zin in morgen!

Je kerntaken nog even op een rijtje?

 • Juridisch adviseren binnen het proces van subsidieverlening en over onderwerpen als contractvorming en -beheer, aanbesteding, privacywetgeving, governance en mandaten;
 • Behandelen van informatieverzoeken, Woo-verzoeken en AVG-verzoeken;
 • De organsiatie vertegenwoordigen in bezwaar- en beroepsprocedures, inclusief het opstellen van alle processtukken;
 • Subsidieregelingen opstellen ten behoeve van de programma’s die door de organisatie worden uitgevoerd, in afstemming met de beleidsafdelingen provincies en de externe partners waarvoor de subsidieregelingen mede worden uitgevoerd (ministeries van EZK, SZW en LNV);
 • Signaleren en delen van juridische actualiteiten (in het Nederlands en Europees recht) die van belang zijn voor de uitvoeringspraktijk van de organisatie
Wat vragen wij van jou?
 • Je hebt een diploma op doctoraal- / masterniveau in het Nederlands- of Europees recht en enkele jaren relevante werkervaring;
 • Je hebt kennis van de Awb en subsidierecht;
 • Je bent in het bezit van overtuigingskracht en kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Je beschikt over een goed analytisch vermogen, legt snel en effectief verbanden en bent in staat om nieuwe methoden en inzichten te ontwikkelen;
 • Je bent een meedenker en sparringpartner met het vermogen om kritisch te zijn als dat nodig is;
 • Je werkwijze is pragmatisch, inventief en verbindend.
Wat bieden wij jou? 

Er zijn weinig stereotypes over ambtenaren die waar zijn. Eentje is in ieder geval wél waar: goede arbeidsvoorwaarden en een werkgever om trots op te zijn. Van flexibele werktijden en hybride werken tot aan opleiding en Brabantse gezelligheid. Er zijn veel interessante secundaire arbeidsvoorwaarden.

 • Een baan op schaalniveau 12 voor 32-36 per week. Het salaris bedraagt minimaal € 4466,67 en maximaal € 6323,27 bruto per maand bij een volledige werkweek (36 uur).
 • Een contract voor de duur van 1 jaar. Dit wordt daarna in principe omgezet in een vast contract.
 • Een individueel keuze budget van 22,3 procent van je jaarsalaris. Je kunt dit bijvoorbeeld laten uitbetalen of er extra vakantiedagen van kopen.
 • Een ontwikkelbudget van € 5.000,-.
Interesse?

Heb je interesse in deze uitdagende baan of wil je meer informatie? Neem dan z.s.m. contact met mij op. Mail naar info@deborarichard.nl of bel 0636572073.

Type dienstverband
Voltijds, Deeltijds
Startdatum vacature
Per zsm
Soort contract
1 jaar, met uitzicht op vast
Industrie / Sector
Overheid
Werklocatie
Barchman Wuytierslaan 10, Eindhoven, Noord-Brabant, 3818 LH, Nederland
Uren
32-36 uur per week (28 uur is bespreekbaar)
Basis salaris
€4466 -€6323 Per maand
Geplaatst op:
28 maart 2023
Close modal window

Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!